„Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele“. Preotul Tănăsescu, despre limuzinele afişate de capii Bisericii la sfinţirea Catedralei Neamului

0 43

Preotul Eugen Tănăsescu a găsit o explicaţie pentru cei care se întreabă despre limuzinele cu care mai-marii Bisericii Ortodoxe Române au sosit la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Preotul din Constanţa, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a mărturisit public ce a aflat „pe surse“: maşinile ultraluxoase ale conducerii BOR nu aparţin acesteia.

Limuzinele ar fi ale Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), fiind puse la dispoziţie pentru securitatea ierarhilor români şi a invitaţilor străini, pentru că au o echipare specială: sunt blindate.

Maşinile de culoare închisă au fost văzute de toată lumea la marea sărbătoare de duminică, 25 noiembrie, de la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Părintele Eugen Tănăsescu a scris pe contul său de Facebook:

„Pentru cei care comentează că Merţanele popilor… etc.

V-aţi întrebat vreodată de ce oamenii serioşi nu discută despre maşinile astea?

Simplu… sunt maşini puse la dispoziţie de SPP.

Aşa că nu-s maşinile popilor, ci ale STATULUI.

Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele.

Pe surse… sunt blindate.“

Postarea lui Eugen Tănăsescu pe contul personal de Facebook

Opinia publică a comentat că, spre deosebire de mulţimea adunată în afara Catedralei Neamului, preoţimea a etalat un lux exorbitant, în contrast cu starea societăţii şi a credincioşilor veniţi să-i susţină.

Tot Tănăsescu şi-a mai exprimat fericirea pentru ridicarea Catedralei Neamului: „Avem Catedrală pentru că avem Patriarh! Orice proiect are o inimă, un motor, care pune în mişcare toate componentele necesare. PF Daniel este inima şi motorul Catedralei. VREDNIC ESTE!“

Recomandari