Pădurile din România APĂRATE de Prințul Charles. Mafia lemnului și-a găsit un adversar redutabil. Vezi ce spune Prințul Charles:

0 59

Mafia lemnului din România va avea viață grea de acum încolo. Prințul Charles a ales să se implice în fenomenul uriaș de tăiere a pădurilor din țara noastră. Un studiu Greenpeace arată că din pădurile României dispar an de an aproape 9 milioane de metri cubi de lemn. Ceea ce, statistic, înseamnă că ţara noastră pierde 3 hectare de pădure pe oră.

Moştenitorul Coroanei Britanice se dovedeşte un bun cunoscător al situaţiei din România şi prezintă în cifre distrugerile din pădurile de la noi: sute de mii de hectare lăsate să se degradeze sau care au dispărut în urma exploatării şi zeci de mii de cazuri de tăieri ilegale din 2009 până în 2012.

Este crucial pentru România ca pădurile să fie gestionate durabil, păstrate şi conservate, spune Prinţul Charles al Marii Britanii, potrivit tvr.ro.

Prinţul Charles într-un mesaj postat de organizaţia ecologistă Greenpeace pe site-ul său şi adresat participanţilor la Forumul Pădurilor de la Bucureşti: „Am mers printr-o parte din pădurile României, într-un cadru pe care îl pot descrie doar ca reprezentând unul dintre cele mai remarcabile peisaje pe care le-am văzut vreodată. De aceea, cred sincer că se poate câştiga mai mult pentru România şi pentru întreaga lume, din gestionarea durabilă pe termen lung a acestor locuri cu adevărat extraordinare, în comparaţie cu ceea ce se poate obţine prin lichidarea lor pentru avantaje pe termen scurt”.

Vezi aici Video:


Lipsa personalului calificat de pază este una dintre probleme. E nevoie însă şi de legislaţie mai dură pentru pedepsirea furturilor de lemne, spun ecologiştii.

Recomandari