Stelian Tănase: Dragnea pare un balaur cu 7 capete, dar e la final de carieră

0 49

Politologul Stelian Tănase este de părere că Liviu Dragnea se îndreaptă cu partidul său spre o înfrîngere la alegerile euro-parlamentare, iar asta înseamnă finalul carierei lui politice.

Lucrurile s-au schimbat din rău în mai rău pentru Dragnea, crede Stelian Tănase, și liderul PSD are motive serioase să fie îngrijorat.

Catastrofa prin care trece Dragnea: într-un an PSD a pierdut 10 puncte în sondaje, un sfert din zestre. Dragnea speră să fie el candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale din toamnă, dar el este cel mai slab candidat posibil, arată fostul șef al TVR:

„Ultimele sondaje indică – o scăderea semnificativă a PSD-ului în intenția de vot. Și cele făcute în casă și cele care provin de institute independente de PSD. S-a produs de la începutul anului o inversare clasamentului. PNL a trecut înaintea PSD. Liviu Dragnea, care comanda mereu sondaje – este obsedat de ele din cite stiu – declară senin – acum, cind scorul îi este nefavorabil – că nu citește sondaje. Bine face! De ce să primească vești proaste? Ca să-și strice ziua!? Mai bine stă cu fața la perete și ignoră realitatea. Măcar de ochii lumii. Într-un an PSD a pierdut 10 puncte, un sfert din zestre. In 2017 avea lejer peste 40 de puncte și defila. A pierdut 20 de puncte de atunci. PNL cistigat un sfert…Pentru Dragnea seamănă a catastrofă.

Lucrurile s-au schimbat din rau rău în mai rău. Liviu Dragnea – in ciuda zeflemelei pe care o afișează de față cu ziariștii (cind nu e prea nervos și impertinent) – are motive serioase să fie îngrijorat. Se indreaptă cu partidul lui spre o înfrîngere la alegerile euro-parlamentare. Asta ar duce spre finalul carierei lui politice – chiar dacă pare a fi un balaur cu 7 capete. Timp ca să fie oprită această tendință nu mai este. Au rămas numai două luni pînă la 26 mai.

Pină în toamnă, la alegerile prezidentiale, ar mai fi însă timp pentru a răsturna această tendință. Dar aici apare altă chestiune. PSD nu are un candidat pentru prezidențiale, unul capabil să-l învingă pe Iohannis vreau să spun. Nu are de unde să-l scoată în timp util. Iepurașii și jobenele nu au a face cu povestea asta…Dragnea stă dupa colt sperînd să fie chiar el candidatul acela. Dar el este cel mai slab candidat posibil. Iohannis îl poate bate încă din primul tur”, a scris Stelian Tanase pe blogul său.

Recomandari