Stefan Mandachi: ”E iadul acolo, nu am văzut niciodată așa ceva. Nu-mi vine să cred că e realitate ceea ce trăim” îmi scrie un prieten medic. La spital la Suceava trebuie intervenit URGENTISSIM! URGENT! URGENT!

E ora 02:00. Primesc un mesaj: ”E iadul acolo, nu am văzut niciodată așa ceva. Nu-mi vine să cred că e realitate ceea ce trăim” îmi scrie un prieten medic. La spital la Suceava trebuie intervenit URGENTISSIM! URGENT! URGENT!

Este un focar de infecție care va arunca în aer orașul (sau în groapă). Trebuie să vină aici Primul-ministru și Președintele, Arafat, ministrul Sănătății de mânuță cu toți experții și liderii care pot să reinstituie o stare de calm și ÎNCREDERE.
Nu ne freacă grija cine-o fi vinovat acum, dar e momentul zero! Acum, trebuie să se intervină!

Nimeni nu mai are încredere în spital în aceste clipe. Cred că niciun om din România nu s-ar apropia măcar de orașul Suceava, darămite de Spitalul Suceava.

În urmă cu zece minute m-a sunat plângând o doamnă că soțul ei este cu dializă și a fost adus la infecțioase, unde este un focar. Singura ei dorință era să-l extragă de acolo și să meargă la Iași. Mă întreabă dacă știu cum să facă. Habar n-am. Tastez și eu mesaje și întreb. (Mi-e groază de situația ei: în curtea spitalului, la infecțioase… cu soțul dializat, în salon cu cineva care are Coronavirus)

O altă persoană îmi scrie că fierbe, are febră & frisoane, dar nici nu concepe să meargă la spital: ”mi-e groază să nu mă infectez”. O întreb ”și dacă ai Coronavirus?” Îmi răspunde foarte sigură pe ea: ””nici nu vreau s-aud, nicio formă nu mă duc la testare. Dacă n-am nimic și mă infectez pe-acolo?”.

Ne rugăm să nu ne doară ceva. Am sentimentul că suntem într-un fir de ață, nimeni nu ne bagă în seamă cu adevărat. Doar suntem interesanți ca subiect de știre.

Voi începe o campanie de strângere de fonduri masivă prin Crucea Roșie, (voi afișa conturile) dar nu știm ce anume este nevoie. Nimeni nu comunică. M-au sunat forbaliști, antreprenori, transportatorii ATB, care vor să doneze bani. Sume consistente. De aceea, solicităm să ni se comunice cu subiect și predicat de către spital și de către toate autoritățile competente:

– începând de astăzi pentru o lună: ce obiecte sunt necesare și câte mai precis (combinezoane, măști, ochelari, dezinfectanți știm. Dar câte?)
– sursa de unde le putem achiziționa. Este un haos și nu înțelegem nimic, dar dacă ne unim mai mulți, o scoatem la liman.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More