Statul roman nu cedeaza in fata Antenei 3. Urmeaza evacuarea si vanzarea cladirilor.

0 52

Chiar dacă de câteva zile a început o campanie furibundă desfășurată de televiziunea Antena 3 împotriva a diverse instituții ale statului român, în frunte cu ANAF, se pare că reprezentanții statului român nu par dispuși să cedeze la ceea ce s-ar putea denumi șantaj mediatic din punctul unora de vedere, sau revoltă îndreptățită, din partea altora.

Astăzi în timp ce aproximativ 5000 de oameni au ieșit în stradă, din relatările celor de la Antena 3 și aproximativ 2-3000 din cele prezentate de alte organisme mass-media, la sediul ANAF a avut loc o întâlnire între reprezentanții instituției statului român și șefii trustului INTACT. La acestă întâlnire reprezentanții fiscului le-au comunicat celor de la trustul INTACT că vor continua procedura de evacuare și ulterior de scoatere la licitație a sediilor care au fost confiscate în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

Practic, ANAF a anunțat că va respecta legea și va încerca să valorifice clădirile care aparțin statului român și îi va evacua pe cei de la Antena 3 care se fac că nu înțeleg că trebuie să plece dintr-o clădire care nu le aparține.

Reacția reprezentanților trustului INATACT a fost una de-a dreptul furibundă la adresa ANAF după ce poziția instituției statului român a fost făcută publică. Atacurile la persoană și injuriile aduse de cei prezenți în studiourile Antena 3 cu greu ar putea fi considerate “libertate de exprimare” într-o societate normală.

Partea interesantă în cele susținute de vedetele Antena 3 este aceea că acestea susțin că trustul INTACT plătește salariile a mii de oameni. Dacă privim la miile de oameni prezenți în stradă astăzi în Piața Constituției, care s-au adunat pentru a susține trustul INTACT, aunci ceva nu iese la numărătoare. Antena 3 susține că are milioane de susținători dar dacă acele mii de oameni care muncesc la INTACT și-ar fi convins măcar familiile să iasă în stradă, acolo ar fi trebuit să ajungă cel puțin 20-30.000 de persoane.

Așa că, în ciuda unei campanii furibunde și a unei susțineri aproape în totalitate a parlamentarilor români și a partidelor politice pare că românii nu se grăbesc să tragă concluzii și să sprijine demersul Antena 3.

Recomandari