Statul lor/Teodorovici s-a întors la postul de la Curtea de Conturi pe care l-a avut înghețat 10 ani. El controlează acum fondurile europene pe care le-a gestionat ca ministru

0 41

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întors în funcția pe care o deținea înainte să fie cooptat în cabinetul Victor Ponta (2012-2015). Astfel, el e angajat ca director din cadrul Direcției de audit pentru fondul european de dezvoltare regională, în cadrul Curții de Conturi a României, de unde va verifica modul în care banii europeni au fost cheltuiți de autoritățile publice.

Altfel spus, Teodorovici, de la Curtea de Conturi, trebuie să verifice cum au fost implementate unele mecanisme pe care el însuși le-a creionat și coordonat pe vremea când era ministru al Fondurilor Europene sau ca ministru al Finanțelor.

Reprezentanții Curții de Conturi au transmis pentru G4Media.ro că Eugen Teodorovici a câștigat postul prin concurs în anul 2009 și că a avut contractul suspendat cât timp a ocupat demnități publice – parlamentar, ministru al Fondurilor Europene și apoi al Finanțelor în guvernul Ponta și ministru al Finanțelor Publice în guvernul Dăncilă.

Eugen Teodorovici s-a întors la Curtea de Conturi pe postul pe care l-a avut rezervat aproape un deceniu și verifică astăzi programe precum POR, POC sau POAT.

Răspunsul integral al Curții de Conturi:

„Domnul Teodorovici Eugen Orlando a participat la concursul pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul Curții de Conturi a României – Autoritatea de Audit, fiind declarat „admis”. Astfel, începând cu data de 1 iulie 2009, domnul Teodorovici Eugen Orlando ocupă funcția de director în cadrul Direcției de audit pentru fondul european de dezvoltare regională, în baza contractului individual de muncă încheiat pe durată nedeterminată.
Facem precizarea că în perioada în care a deținut funcții de demnitate publică (secretar de statministrusenator), domnul Teodorovici Eugen Orlando a avut contractul de muncă suspendat de drept.

Atribuțiile principale aferente funcției deținute de domnul Teodorovici Eugen Orlando vizează organizarea și conducerea activității direcției, precum și urmărirea îndeplinirii sarcinilor și atribuțiilor în domeniul de competență al direcției cu privire la auditul programelor operaționale finanțate din:

 • Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR)
  – Programul Operațional Regional
  – Programul Operațional Competitivitate
  – Programul Operațional Asistență Tehnică
  – Programul Interreg V-A România-Bulgaria
  – Programul Interreg V-A România-Ungaria
 • Instrumentul de Asistență pentru pre-aderare (IPA)
  – Interreg IPA CBC România-Serbia
 • Instrumentul European de Vecinătate (ENI)
  – Programul Operațional Comun România-Ucraina
  Programul Operațional Comun România-Republica Moldova
  Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre
 • Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI), Fondul pentru Securitate Internă (FSI).”

Recomandari