Statiunea din România cu izvoare terapeutice si peisaje spectaculoase care a revenit la viata.

0 34

O stațiune deosebită din România este Balvanyos aflata in judetul Covasna. Aici turiștii pot găsi traseele de munte prin paduri racoroase, izvoarele cu ape terapeutice si mancarea ungureasca.

Este o statiune cunoscuta pentru apele bogate in minerale si sulf. Desi o parte dintre izvoare au fost lasate in paragina, locul incepe sa reinvie, iar hotelierii se intrec in oferte, informeaza stirileprotv.ro

(foto lataifas.ro)

Specialist: “Are si o emanatie de radon, de radioactivitate. Apa e buna pentru imbunatatirea circulatiei peficice, pentru tratament la varice. Pentru reumatism nu e bun ca apa e rece.”

(foto ofertesejurromania.ro)

Oameni din toata tara vin aici si isi fac rezerve de apa ca sa isi poata continua tratamentul chiar si acasa.

Cristina Ciolan: “Am venit sa luam namol care este benefic pentru sanatate, pentru circulatia sangvina. Folosim acasa, in cada, ca locuim la bloc.”

De curand o parte dintre bazine au fost renovate in stil rustic. Accesul este gratuit.

In zona gasim si o mlastina vestita pentru plantele rare care cresc acolo. Turist: “O sa vad o planta carnivora, vreau sa vad pentru ca nu am vazut in viata mea o planta carnivora. Imi e un pic teama, ca eu sunt numai carne si oase.”

(foto stirileprotv.ro)

Muntii imbracati in nunante de verde pot fi admirati si din piscina unui hotel de 5 stele. Dupa ce se relaxeaza, turistii pot face diferite trasee.

Lorad Szarvadi, proprietarul hotelului: “Facem drumetii cu turistii, este grota sulfuroasa la 800 de metri de hotel si facem trasee cu masini de teren, vizitam o stana autentica, facem vacante la comanda pentru oaspetii noastri.”

Recomandari