Sputnik, supărat pe români: N-au votat echipa valoroasă de la ALDE, ci exponenţi ai fenomenului „M__E”

0 16

Sputnik – oficiosul de propagandă al Kremlinului – a publicat un articol în ediţia sa în limba română în care deplânge faptul că românii n-au votat la europarlamentare echipa lui Călin Popescu Tăriceanu de la ALDE, partid care nu a trecut nici măcar pragul electoral.

„Românii au respins această echipă de intelectuali de marcă, excelent pregătită profesional, oameni maturi, cu relaţii în toată Europa. Pe scurt, electoratul a respins o echipă de personalităţi, trimiţând în schimb un număr mare de exponenţi ai fenomenului ‘M__E’. (…) Iar ca să fie tacâmul complet, acest electorat este format în mare parte din tineri cu studii superioare, asta demonstrează şi valenţele noii educaţii, ba chiar noii mentalităţi pseudo-româneşti. Asta au vrut românii… cică”, scrie Sputnik.

Au urmat ode la adresa oamenilor lui Tăriceanu.

„Pe primele două locuri au fost Norica Nicolai şi Renate Weber, doi dintre cei mai buni jurişti şi, totodată, printre cei mai activi europarlamentari. Pe trei, Daniel Barbu, om de cultură de talie internaţională, fiind unul dintre cei mai reputaţi bizantinologi, dar şi politolog. (…) Varujan Vosganian – unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură români, scriitor superb, în plus şef de promoţie al Academiei de Studii Economice, fost ministru al Economiei şi al Finanţelor. (…)”, se arată în articolul citat.

Recomandari