Sputnik, organul de propagandă al Rusiei, scrie că vizita lui Dăncilă în SUA a fost ”un remarcabil succes internațional”, iar replica pentru Iohannis ”zdrobitoare”

0 43
Prestația premierului Viorica Dăncilă în SUA și gafa acesteia referitoare la mutarea ambasadei României la Ierusalim care a dus la anularea vizitei regelului Iordaniei la București sunt lăudate de Sputnik, organul de propagandă al Rusiei.

 
Sputnik notează că vizita lui Dăncilă ar fi ”un remarcabil succes internațional”, iar replica pe care i-a dat-o președintelui Klaus Iohannis este ”zdrobitoare”.
Articolul redă pe larg declarațiile acesteia referitoare la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, ignorând cu desăvârșire reacțiile pe care aceasta le-a stârnit, poziția președintelui Klaus Iohannis sau procedura constituțională.
”Premierul Viorica Dăncilă și-a valorificat excelent vizita în SUA printr-o întrevedere cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, democrata Nancy Pelosi. Deci, Dăncilă a făcut un pas important, printr-o conexiune și cu tabăra democrată, cea mai apropiată ideologic de PSD. Din surse guvernamentale, aflăm că este prima întrevedere din ultimii 10 ani a unui înalt demnitar român cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor.”, mai scrie publicația.
Articolul se încheie cu observația că Dăncilă este cel mai potrivit candidat pentru președinția României:
”Încheiem cu aceeași constatare: pe zi ce trece se dovedește că am avut dreptate, în ciuda atacurilor mass media, iar Viorica Dăncilă este cel mai potrivit candidat pentru președinția României – iar recunoașterea sa internațională devine din ce în ce mai amplă”.
Recomandari