Spitalul din Făgăraș, salvat de un MEDIC ITALIAN: Am venit SĂ AJUT! Am adus doctori și voluntari. Schimbăm TOTUL de la rădăcină!

0 57

Sistemul sanitar, aflat într-un colaps din care cu greu va mai ieși, primește o mână de ajutor din afara țării. Un medic italian a venit să conducă Spitalul Municipal din Făgăraș. De două luni, când se află la conducere, Erik Cocchetti, 43 de ani,  a dotat unitatea spitalicească cu aparatură mkodernă, a convins mai mulți medici să meargă să lucreze alături de el și a atras chiar și tineri voluntari.

Mai mult, acesta a decis să-și doneze propriul salariu pentru utilarea spitalului, scrie fagarasultau.ro.

În primele săptămâni, cercetătorul italian, medic cu specializare în stomatologie, a dormit și a mâncat în spital, alături de bolnavi.

Italianul este decis să își ducă proiectul stabilit pentru spitalul din Făgăraș la bun sfârșit. Printre pretențiile sale se numără eliminarea mitei, organizarea pe sectoare a medicilor și asistentelor și mai ales grija și respectul față de pacient.

„Eu nu vin sa bat cu pumnul in masa, eu vin aici sa ajut cu ce pot, cum pot si sa facem totul impreuna. Noi trebuie sa fim o familie! Am luat la pas fiecare colt al spitalului si am constatat ca trebuie schimbat din radacina totul “, a spus el, la instalare, conform sursei citate.

Recomandari