Spania, prima zi cu sub 100 de morți din cauza COVID-19 în două luni. A scăzut și numărul infectărilor

Spania a raportat sub 100 de morți pe o zi din cauza COVID-19. Este cel mai scăzut bilanț al deceselor înregistrat în această țară în peste două luni de zile.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Spania, prima zi cu sub 100 de morți din cauza COVID-19 în două luni. Scade și numărul infectărilor

Duminică, totalul ultimelor 24 de ore din Spania legate de noul coronavirus a coborât sub 100, pentru prima dată în ultimele două luni, fiind de 87, a anunțat Ministerul Sănătății, potrivit Euro Weekly.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Din 14 martie, când raporta doar 16 morți, Spania nu a mai avut un bilanț atât de scăzut. Între 15 martie și 16 mai, Spania a avut constant peste 100 de victime pe zi, cu un vârf pe 1 aprilie, când înregistra un record de 950 de morți.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Până la această oră, numărul total al oamenilor din Spania care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu COVID-19 ajunge la 27.650. Numai trei țări din lume au mai multe decese decât Spania în acest moment:

  • SUA: 90.113 morți
  • Marea Britanie: 34.466 morți
  • Italia: 31.763 morți

A scăzut și numărul infecțiilor în Spania

În paralel cu acest număr scăzut de morți, Spania a înregistrat și o diminuare în totalul îmbolnăvirilor zilnice din cauza coronavirus.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • PNL, în cădere liberă. Românii și-au pierdut încrederea în Guvernul Orban, pe durata pandemiei de coronavirus. Klaus Iohannis a pierdut și el procente
  • Teatrul Național din Tirana, demolat cu buldozerele din ordinul premierului Albaniei
  • Site-ul Worldometer, care publică statistici despre coronavirus, trafic online fără precedent! Câți oameni l-au accesat
  • Tătaru și Iohannis se gândesc la reîntoarcerea la stare de urgență: „Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Astfel, pentru ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătății de la Madrid a raportat doar 421 de noi cazuri active. Numai pe 11 mai, când a avut 373, Spania a înregistrat un total mai scăzut de la startul lui martie încoace.

În ce privește numărul total al cazurilor de infectare confirmate, bilanțul a crescut la 231.350, după raportarea de duminică.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Până la această oră, un număr de 125.110 persoane au fost spitalizate și aproape 150.000 de pacienți s-au recuperat după infecția cu noul coronavirus pe întreg teritoriul Spaniei.

Pe data de 14 martie, Guvernul de la Madrid a decretat stare de urgență și carantină totală în Spania. Între timp, în unele zone insulare din Spania se vor deschide, începând de luni, teatre, baruri și mall-uri, în timp ce zonele afectate din Madrid și Barcelona vor rămâne cu ceva mai multe restricții.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari