Spagoveanu s-a facut de ras cu Simulacrul Invierii. „Esti Satana, Iisus nu a inviat de doua ori”, i-a strigat un barbat lui Spagoveanu

Reluarea slujbei de Pasti in judetul Constanta, la presiunea IPS Teodosie, a fost un esec rusinos, informeaza corespondenti locali ai presei centrale.

Corespondentul Adevarul informeaza  ca la bisericile din orasul Constanta au mers putini credinciosi, de ordinul zecilor, strazile municipiului fiind pustii, nu animate ca in adevarata noapte de Inviere.

Jurnalistii au trecut imediat dupa miezul noptii pe la biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul unde erau aproximativ 5-6 credinciosi si pe la biserica Sfantul Vasile cel Mare unde vreo 20 de oameni ascultau slujba preotilor. Situatia a fost la fel si la biserica Sfintii Arhangheli – Capela militara sau la biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Doar la Catedrala Arhiepiscopala, acolo unde principal actor a fost chiar IPS Teodosie, au venit mai multi oameni. Vreo 200-300 de credinciosi, unii dintre ei curiosi sa vada ce se va intampla, au stat cateva zeci de minute printre ruinele vechiului Tomis, asteptand Lumina.

Cu putin inainte de inceperea slujbei de Inviere, in timp ce IPS Teodosie citea un acatist, un barbat a inceput sa-i strige acestuia ca „Iisus a inviat o singura data, nu de cate ori vrei tu, bulangiule!”. Totodata, cel revoltat l-a facut pe ierarh „satana” si i-a spus ca ar trebui sa-i fie rusine lui si preotilor care slujeau. Mai multi politisti in civil l-au urmarit pe barbatul suparat si i-au cerut sa-i urmeze la una dintre autospecialele de Politie din zona.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a declarat ca nu el a inventat aceasta slujba si ca a oficiat-o „asa cum scrie la carte”. Intrebat daca nu exista riscul ca oamenii sa se imbolnaveasca de COVID, IPS Teodosie a raspuns ca „se pot vindeca” si ca „nu vor pati nimic”.

„Vrem sa fie in noaptea aceasta, cand slujba este asa cum scrie in carte, nu am inventat-o eu. Vreau sa simtiti ca ati avut parte de Inviere si de Lumina Invierii. Este Lumina primita in Sambata Mare de la Ierusalim. Iata, la sfarsitul sarbatorii Invierii nu facem alta slujba decat cea care este prevazuta in carte, cum ne-a trimis si Patriarhia la timpul cuvenit, cum se fac slujbele pe tot anul”, le-a spus IPS Teodosie credinciosilor adunati.

Cand o jurnalista i-a spus ca oamenii nu respecta masurile de distantare, inaltul prelat a raspuns: „Nu vor pati nimic. Eu nu pot sa fiu politist”.

De asemenea, intrebat daca le garanteaza oamenilor ca nu se vor imbolnavi, Arhiepiscopul Tomisului a raspuns: „Da (…) Lasati-ma acum”.

https://www.facebook.com/watch/arhiepiscopiatomisului.ro/

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More