SOV spune tot, dezvaluie din puscarie cum este structurata MAFIA din PSD. La ce a dus „lacomia” lui Ponta

0 46

Sorin Ovidiu Vintu, aflat dupa gratii, a publicat un nou text despre culisele politicii din Romania. De data aceasta, el a dezvaluit cum functioneaza si este structurat PSD in realitate.

„Avem de a face cu o structura de tip piramidal, la baza ei stand primarii, apoi sefii organizatiilor locale iar in varf, presedintele. Acolo unde partidul este inteligent condus, intre sefii organizatiilor locale si lider, exista un grup de playeri alcatuit din oameni inteligenti si charismatici, facatori de jocuri atat in interiorul cat si in exteriorul partidului. Cu cat acesti playeri erau mai puternici, cu atat partidul era mai puternic si liderul, care avea rolul de playmaker (cel care face jocul cu adevarat), mai important. Exemplul cel mai concludent este cel al lui Ion Iliescu, care a permis si a protejat aparitia unui astfel de grup, prin persoane de un calibru incontestabil: A. Nastase, D.I. Popescu, Miron Mitrea, V. Hrebenciuc…, copiat ca model si de catre P. Roman, care a promovat grupul cu o puternica aroma SIE : T. Basescu, A. Sasu, Bogdan Baltazar, Berceanu, Videanu, Duvaz…

Dupa pensionarea celor doi, cei care au urmat, din lacomie in cazul lui Nastase si din prostie in cazul lui Basescu, playerii din aceste partide au fost martelati, demonizati si inlocuiti de celebri combinatori care nu aveau nimic de a face cu viata de partid, C. Bobic, Al. Bitner, Ad. Petrache sau inegalabilul consort Cocos.

In acest mod structura reala de putere din interiorul partidelor s-a mutat in afara lor, ele fiind conduse de facto de combinatorii pe care i-am enumerat. Lacomia lui Nastase s-a propagat cu viteza fulgerului in capul tuturor liderilor partidelor importante din timpul lui si dupa. Nu discut aici de lacomia financiara ci de cea a puterii. Toti si-au dorit puterea absolute, fara sa realizeze ca fiecare player cazut amputa si o parte din puterea absoluta pe care si-o doreau, ajungand sa ramana de unul singur in fata dusmanilor din interiorul sau exteriorul partidului.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu V. V. Ponta care, manat de aceeasi lacomie, de putere absoluta, i-a indepartat pe micutii playeri pe care ii mai avea partidul si a transferat acest rol marelui sau prieten S. Ghita, fara sa stie ca acesta fusese de fapt plantat langa el de catre structurile operative ale SRI (conform unor informatii aparute in presa) cu rolul de a-l corupe, monitoriza si inregistra si, urmare a relatiei astfel create, sa aiba acces si la alte personalitati ale partidului, in acelasi scop.

Dincolo de misiunea cu care fusese investit, Ghita era manat de o foame infinita de bani si de o teama paranoica de puscarie. Stia ca mai devreme sau mai tarziu, in ciuda disimularii proprietatii, prin vanzari fictive, furturile masive din banii statului vor iesi la iveala si cosmarul va incepe. De aceea avea nevoie ca de aer de protectia pe care i-ar fi oferit-o parlamentul. In general, propunerile pentru candidati sunt facute de organizatiile judetene ale partidelor si validate de catre presedintii acestora. Sunt cazuri in care presedintele are niste obligatii personale si atunci isi impune proprii candidati pe listele diverselor judete. Insa, chiar daca are puterea sa impuna pe cine vrea el si unde vrea el, tot are nevoie de niste argumente pentru a face hapul mai usor de inghitit. Iar cel mai ades invocat argument este cel financiar:
– Dom’le! Ia uite cati bani a dat asta la partid, isi argumenteaza decizia presedintele in fata organizatiei judetene.

Asa se explica faptul ca, in ciuda relatiilor extrem de apropiate, Ghita si-a platit intrarea in parlament, finantand printre altele si operatiuni de imagine pentru Ponta, care era liderul partidului. Va amintesc faptul ca, pentru o fapta similar, Ion Nicolae, care a finantat niste cercetari de piata pentru Mircea Geoana, a fost condamnat printr-o sentinta privativa de libertate. Iesirile isterice impotriva DNA si in favoarea lui Ponta si a lui Ghita arata fie o necunoastere impardonabila a presei despre cum se fac listele si finantarile partidelor in campaniile electorale, fie o ura incomensurabila la adresa celor care le-au bagat patronii la puscarie si care o face sa cautioneze niste derbedei”, a explicat omul de afaceri pe blogul sau.

Recomandari