SOV: Proiectul de a aplica în România principiile democrațiilor occidentale a eșuat.

0 53

Ia-ta o analiza scrisa de Sorin Ovidiu Vantu despre situatia politica actuala a Romaniei. In continuare promoveaza ideea de lider puternic, de republica prezidentiala in care cel puternic are toata puterea.

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor politicieni

După cum singuri ați constatat, proiectul de a aplica în România principiile democrațiilor occidentale a eșuat. Aceste principii, exact ca și principiile promovate de comunism, în ciuda frumuseții și a generozităților, sunt incapabile ființei umane. Statele occidentale au înțeles acest lucru cu foarte mult timp înainte, dar au continuat să mimeze respectarea lor, pentru a putea avea pârghii ideologice de control asupra propriilor cetățeni.

După căderea comunismului (lucru datorat unei abordări economice greșite), occidentalii i-au determinat, prin diverse tehnici de manipulare, pe politicienii din statele ex-comuniste să preia principiile sistemului democratic care au în centru separația puterilor în stat. O gogoriță cât Himalaya de mare, care a condus automat la slăbirea structurală a statelor ce trebuiau jefuite și apoi aservite. Ceea ce a arătat Occidentul este doar vitrina de prezentare, este doar o proiecție holografică creată la început pentru controlul propriilor cetățeni (așa cum v-am mai spus) și utilizată ca instrument de propagandă pentru cei ce urmau să ocupe scena politică, adică pentru voi.

Distinși politicieni, realitatea este că în nici unul dintre statele la care vă raportați nu există o separație a puterilor, cum ați fost manipulați să credeți. Peste tot există o putere dominantă, conducătoare, iar aceasta este puterea politică. Peste tot această putere formală se sprijină pe ceea ce se cheamă “umărul din umbră”, adică puterea informală alcătuită din marii oameni de afaceri sau de executivii marilor corporații ori ale instituțiilor financiare. Acesta este modelul valorilor de funcționare a statelor occidentale și din acest model își reiau forța.

În Rusia, Polonia, Ungaria, clasa politică a înțeles cum stau lucrurile de fapt și a reușit, grație unor lideri puternici și inteligenți, să iasă din această capcană letală pentru statele lor.

Dacă vă este teamă de reacțiile UE sau SUA ar trebui să știți că voi conduceți o țară extrem de bogată, de bine poziționată, o țară care, pe termen mediu și lung, poate decide ce economie europeană să trăiască și care să moară. UE și SUA știu asta, deci ei ar trebui să de teamă de voi și nu invers. Un eventual romexit ar condamna pe termen mediu și lung la o mare și nepotolită foame de resurse pe toți cei care astăzi își permit să gândească și să acționeze în vederea dezmembrării țării noastre.

Găsiți-vă un lider, schimbați Constituția, preluați puterea, creați premisele reapariției unor mari afaceriști, cu sprijinul total al statului, și conduceți!

Recomandari