Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul FNI. Afaceristul rămâne şi fără 13 milioane de dolari

0 35

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul FNI pentru spălare de bani, după ce sentinţa a fost amânată de patru ori. Judecătorii au mai decis şi confiscarea sumei de 13 milioane de dolari. În primă instanţă, Vîntu a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, magistraţii dispunând şi să îi fie confiscate şapte milioane de dolari.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul FNI.

De asemenea, magistraţii au hotărât să-i confişte omului de afaceri 13 milioane de dolari.
Judecătorii au dispus încetarea procesului penal faţă de Sorin Ovidiu Vîntu pentru instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, ca urmare a prescripţiei speciale a răspunderii penale.

Instanţa a respins cererea procurorilor de contopire a pedepsei închisorii din acest dosar cu celelalte două condamnări primite de Vântu, respectiv de un an de închisoare primită pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi doi ani de închisoare din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

În dosarul FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în septembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanţei supreme de spălare de bani şi instigare la delapidare.
Cercetările au vizat devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Băncii Agricolă (BA), Băncii de Investiţii şi Dezvoltare – BID şi Băncii Române de Scont.

Recomandari