Sondaj: Il toarna Toader pe Dragnea. Acesta spune ca s-au facut presiuni asupra sa, va vorbi in curand

0 60

[poll id=”8″]

 

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, joi, dupa intalnirea cu Viorica Dancila ca premierul nu i-a cerut sa demisioneze.

Toader a precizat ca in intalnirea pe care a avut-o cu Viorica Dancila miercuri seara, premierul i-a spus ca nu-i poate cere sa-si dea demisia, ci sa aprecieze el asupra situatiei. „Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot sa va cer demisia, dumneavoastra apreciati, va ganditi si maine ne intalnim si imi comunicati”, a spus Toader.

Ministrul a precizat insa ca, la momentul discutiei, cererea de revocare in ceea ce-l priveste nu era trimisa la Cotroceni.

„Sigur, demisia mea a ramas fara obiect daca a fost trimisa cererea (de revocare-n.r.) la Cotroceni”, a comentat el.

„Guvernul este al primului-ministru, sunt competente partajate intre premier si presedinte. Prin urmare, cum avem cele doua raportari, va asigur ca nu va fi un blocaj. La ora 9.30 vorbesc cu doamna prim-ministru”, a mai spus el Toader.

Intrebat daca asupra sa au fost facute presiuni si din partea cui, a raspuns: „Nu va voi raspunde aici, acum”.

Acesta a negat informatia ca urmeaza sa fie viitorul procuror general al Romaniei. „Categoric nu, nici nu mi-a trecut prin minte asa ceva. Eu am fost procuror la inceput, visul meu nu e sa fiu procuror si la sfarsit de cariera”.

Miercuri seara, prim-ministrul Viorica Dancila a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor ministri de la Justitie, Fonduri Europene si de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni.

Totodata, premierul a transmis catre Administratia Prezidentiala propunerea de revocare a ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, si a ministrului pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a anuntat Guvernul intr-un comunicat.

Pentru Ministerul Justitiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene – deputatul Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni – senatorul Tit-Liviu Brailoiu.

Recomandari