Șoferul cu numere anti-PSD ripostează: ”Voi face plângere penală”. De ce fapte acuză Poliția

0 46

Românul stabilit în Suedia, care a venit în ţară la volanul unei maşini înmatriculate cu numere ce aveau un mesaj anti PSD, a fost şi marți la Brigada de Poliţie Rutieră din Bucureşti.

Alături de avocatul lui, a stat faţă în faţă cu şefii Poliţiei Rutiere, pentru a cere explicaţii legate de dosarul penal deschis pe numele lui. Avocatul a anunţat în final că va depune câteva sesizări la poliţie.

Răzvan Ștefănescu, șofer: ”Am întrebat în legătură cu drepturile minorului, de ce a trebuit copilul meu de 8 ani să fie în cameră cu mine. Şi am întrebat ce se întâmpla de fapt, că nu ştiam nimic de un dosar penal. Doamna poliţistă m-a întrebat dacă aveam să duc minorul undeva şi i-am zis că nu aveam unde să duc minorul, să mă fi lăsat 1-2 ore pentru a-l duce undeva unde aveam încredere că putea să stea, şi dansa ne-a luat împreună.

Pentru copil voi face plângere penală, pentru că nu mi se pare corect. N-am omorât pe nimeni, mă putea lăsa o oră să merg să las copilul undeva. N-au fost de acord, mi-au spus că trebuie să mergem la poliție și voi face plângere penală.”

Șoferul a declarat că singura dorință a sa este să-și recupereze permisul de conducere, fiind dispus să le lase polițiștilor drept amintire plăcuțele anti PSD.
”Să-mi recuperez permisul de conducere. Plăcuțele poate să le oprească ei.” – a spus bărbatul jurnaliștilor, marți.

Avocata bărbatului a declarat că va depune mai multe sesizări.

Avocată: ”Vrem să lămurim cadrul procesual în care dânsul a fost audiat, întrucât avea dreptul să beneficieze de apărare, şi să constatăm care sunt motivele pentru care nu a fost lăsat să îşi ducă minorul într-o locaţie sigură. Vorbim de o încălcare flagrantă a drepturilor minorului în această situaţie.”

Potrivit Biroului de presă al Brigăzii Rutiere, în cazul bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

Recomandari