Șoferii prinși băuți la volan pot rămâne fără permis pe viață

0 32

Șoferii prinși băuți la volan vor avea mult de suferit dacă senatorii și deputații vor adopta o lege care prevede sancțiuni dure pentru această infracțiune.

Actul normativ prevede că toți conducătorii auto depistați băuți la volan rămân fără permis pentru 2 ani sau 5 ani. Legea îi pedepsește dur pe șoferii recidivi, aceștia nu vor mai putea lua permisul auto niciodată.

Amenzile pentru alcool la volan sunt drastice, de la 5.000 de lei la 15.000 de lei. Suspendarea permisului și amenzile diferă în funcție de alcoolemia depistată la conducătorul auto și de infracțiunea pe care acesta a făcut-o.

”Nu este normal ca aceia care nu se pot lăsa de băutură să aibă dreptul de a conduce. Acești indivizi sunt pericol public care omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconștienți. Sancțiunile de acum din lege sunt lejere pentru bețivii care conduc mașini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconștiență și nesimțire, trebuie sancționată”, a spus Petru Movilă, unul dintre inițiatorii legii, pentru Libertatea.

Recomandari