Sofer roman atacat la Calais cu un trunchi de copac: ”A fost la un pas de moarte”

0 13

Imaginea arată violența atacului care a avut loc în noaptea dintre 15 și 16 octombrie pe șoseaua portului din Calais. „A fost la un pas de moarte”, se plânge Jean-Pierre Devigne, managerul companiei de transport la care lucrează românul.

Acest atac ar fi putut avea consecințe grave. Trunchiul de copac a fost lansat în direcția vehiculului de către un grup de imigranți care încercau să oprească traficul rutier pentru a putea urca cu forța în camioane.

Obiectul masiv a intrat prin parbriz, la numai câțiva centimetri de șoferul român.

Nimic nu prefigura o astfel de situație, deoarece românul conducea doar capul motor, nu avea remorcă. De obicei refugiații atacă vehicule cu remorcă, încercând să intre în acestea pentru a trece ilegal frontiera.

Managerul firmei de transporturi se teme de alte atacuri ”și mai violente” înainte dedesființarea taberei, programată săptămâna viitoare, și consideră că mulți dintre imigranți vor rămâne oricum la Calais fiindcă doresc să ajungă în Marea Britanie.

În tabără, numită ”Jungla din Calais”, trăiesc aproximativ 10.000 de refugiați. Mulți dintre aceștia refuză să se înregistreze cu acest statut în Franța în speranța că vor reuși să intre în Marea Britanie.

1477043215-5657-calais-roumain1

Articol relatat de gazetaromaneasca

Recomandari