”Socialiștii se pricep cel mai bine să fure banii oamenilor”. Ioana Constantin (PMP): Numai cine nu a lucrat o zi în privat sau nu a încercat să deschidă o discotecă, măi Orlando, poate să priceapă atât din economie!

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, critică în termeni extrem de duri măsurile fiscal-bugetare anunțate marți seară de Guvernul PSD-ALDE, prin vocea ministrului Finanțelor. Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici și restul guvernanților aplică rețeta socialistă falimentară și mai și mint, acuză Constantin.

”Precum niște hoți care sparg casele de sărbători și fură inclusiv bănuții din pușculițele copiilor, când oamenii sunt în vacanțe sau la cumpărături, așa se comportă socialiștii ticăloși care administrează șoc după șoc economiei. Vâlcov, Teodorovici et. co. aplică acum rețeta socialistă falimentară. Teodorovici anunță propagandistic că oamenii nu vor simți majorări de prețuri, iar pentru companii nu vor exista costuri suplimentare, ci vor trebui să își micșoreze profitul. Numai un om care nu a produs în viața lui un covrig poate să înțeleagă așa deformat economia. Numai analfabeții economic și socialiștii iresponsabili văd așa economia. Numai cine nu a lucrat o zi în privat sau nu a încercat să deschidă o discotecă, măi Orlando, poate să priceapă atât din economie”, scrie Ioana Constantin, pe Facebook.

Ea îi acuză pe socialiști că se pricep cel mai bine să fure banii oamenilor: ”În general, când ajung la guvernare, PSD-iștii se năpustesc pe firme și jumulesc întreprinzătorii până îi aduc la faliment. De la marile companii până la cele mai mici. Reflexele comuniste îi îndeamnă să gândească că firmele trebuie să își micșoreze profitul, că prețurile se pot plafona, că pot institui monopol de stat în diferite domenii, că pot majora salarii din pix, că pot băga mâna până la cot în fondul de rezervă, că se pot îndatora la nesfârșit. Să spunem lucrurilor pe nume: socialiștii se pricep cel mai bine să fure banii oamenilor, socialiștii se pricep cel mai bine să cheltuie bani care nu sunt ai lor. Guvernele acestea nu au făcut altceva decât să înghită rapid toți banii pe care i-au găsit, în toate colțurile economiei, pentru a acoperi cheltuielile făcute în goana de a-și păstra electoratul captiv și clientela de partid”.

Constantin mai susține că de când PSD conduce România, țara e predispusă la haos și violență: ”Cifrele de ieri vorbesc mai tare decât gălăgia obraznică a lui Vâlcov și Teodorovici. Băncile, companiile din sectorul energetic, fondurile private de pensii, companiile cu capitalizare și lichiditate ridicate, toate cifrele de ieri sunt oglinda șocurilor administrate prin deciziile anunțate sau puse în practică de Guvern. Dincolo de propaganda ieftină, Vâlcov și Teodorovici știu ce fac cu economia acum. O țară cu economie vulnerabilă e o țară cu justiție și instituții slăbite, o țară predispusă la haos și violență. O societate puternică este o societate care încurajează inițiativa privată și respectă întreprinzătorii. Unul din modelele lor e Maduro care a dus Venezuela într-un faliment răsunător. În Venezuela, inflația atinge 1.000.000%, 5.000 de persoane au părăsit țara zilnic în 2018, iar Maduro anunță creșteri de 150% pentru salariul minim pe economie și se uită la aceleași telenovele cu asasini plătiți ca Dragnea”.

Loading...

Recomandari