SOCANT! Copii torturati de asistenti sociali. Ministerul Muncii si Guvernul au ignorat toate reclamatiile

0 34
O casa de tip familial din Caracal, unde adolescentii ar trebui sa fie in siguranta, este un adevarat lagar de tortura pentru acestia. Tinerii sunt batuti, legati si imobilizati in camasi de forta, pentru a nu tulbura linistea asistentilor sociali. Mai grav este faptul ca unii angajati, aflati in subordinea Directiei pentru Protectia Copilului Olt, au trimis nenumarate sesizari catre Ministerul Muncii sau Guvern, dar toate reclamatiile lor au fost ignorate. In plus, sefii ii ameninta daca incearca sa intervina sau chiar ii demit din functii.
In aceasta situatie se afla si o tanara adusa in centru de un asistent maternal. A fost legata, neglijata si batuta. Dupa ce angajatii au depus mai multe sesizari catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, iar presa a prezentat pe larg subiectul, tanara a fost dusa la un spital de psihiatrie, unde s-a descoperit ca fata nu se automutila, asa cum declarase sefa centrului. La scurt timp insa a fost dusa inapoi in acelasi loc, in grija aceluiasi personal care a traumatizat-o.
Corpul de Control al Ministerului Muncii a primit din partea angajatilor fotografii si inregistrari audio si video care demonstrau abuzurile la care erau supusi copiii, in timp ce reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie au demarat o ancheta si au facut verificari la centrele DGASPC Olt. Angajatii au facut reclamatii si cu privire la afacerile sefilor de la DGASPC, care incheie contracte de distributie de alimente si alte servicii cu anumite firme suspecte.
Recomandari