Slovacia interzice prin lege steagul Ungariei pe stadioane

0 63

Slovacia a adoptat o noua lege impotriva huliganismului, prin care interzice intrarea fanilor pe stadioane cu steaguri ale altor state.

„Noua lege prevede o interdictie de 5 ani pe stadioane pentru huligani si o accentuare a gradului de interventie pentru fortele de ordine. Suporterii vor trebui sa se inregistreze si sa isi cumpere bilet cu datele personale inscriptionate pe el. Nu in ultimul rand, legea interzice accesul pe stadion cu un steag al unui alt stat”, noteaza publicatia maghiaraitthon.ma.

Presa maghiara atrage atentia ca Ungaria este vizata direct de noua lege.

„Legea dovedeste din nou ca isi propune limitarea drepturilor maghiarilor din Slovacia. Mai multi reprezentanti ai cluburilor de fotbal din Slovacia au marturisit ca legea vizeaza interzicea simbolurilor maghiare. Inititiativa a aparut dupa meciul Dunajska Streda-Slovan din 2008, in care fanii maghiari au arborat steaguri ale Ungariei si ale Ungariei Mari pe gardurile stadionului, ceea ce a generat o interventie violenta a fortelor de ordine”, mai scrie sursa citata.Dunajska Streda (Dunaszerdahely) este un oras din Slovacia, care inaintea Tratatului de la Trianon a apartinut Ungariei Mari. Astazi, el are 23.562 locuitori, dintre care 79,75% maghiari si 15,26% slovaci.

„Ne-am opus adoptarii acestei legi. Incercam sa le explicam oamenilor ca politica nu are ce cauta pe stadioane si ca legile trebuie respectate”, a comentat managerul echipei din Dunajska Streda, Bott Janos.

El a atras atentia ca steagul Serbiei este tolerat fara prea multe comentarii la meciurile echipei de fotbal din Kosice.

Recomandari