Singurul lant de supermarketuri 100% romanesti care s-a luat la tranta cu marile magazine

0 53

Joi, 16, februarie, lanţul românesc de supermarketuri Zanfir a inaugurat primele sale două magazine din Brăila,  după preluarea spaţiilor de la retailerul francez Carrefour. Compania deţinută de familia Zanfir din Focşani intră astfel pe piaţa brăileană cu conceptul care a consacrat-o în zona Moldovei, ceea ce presupune aproximativ 15.000 de articole la raft şi un raion de produse proaspete foarte bine reprezentat. Prin inaugurarea celor două unităţi, lanţul Zanfir a ajuns la 12 supermarketuri, anunta economica.net.

Preţuri mai mici

Noile magazine Zanfir vor împrumuta politica reţelei şi în ceea ce priveşte preţurile, care, spune Lilieana Zanfir, proprietara lanţului, vor fi mult mici faţă de cele practicate de Carrefour. „Vom reduce preţurile. (…) Preţurile mici vin, în primul rând, din achiziţii. Am exclus unele taxe (percepute furnizorilor – n.red) care sub o formă sau alta încă mai există (în cazul lanţurilor internaţionale – n.red). Cumpărăm la tir şi asigurăm rulaje foarte bune furnizorilor noştri. În al doilea rând, avem adaosuri comerciale mai mici decât ei. Potrivit unei analize pe care am făcut-o la sfârşitul anului trecut, multinaţionalele au adaosuri comerciale cuprinse întreb 30 şi 60%. Noi vom practica un adaos comercial de cel mult 17,5%”, a explicat Lileana Zanfir.

În magazinele Zanfir în jur de 70% sunt produse alimentare, iar marfa românească reprezintă în jur de 70% din ceea ce se expune pe raft. De altfel, în magazinele Zanfir există şi cinci mărci private şi mai nou o gamă de produse ready meal. Tranşarea cărnii este realizată de o altă companie din cadrul grupului, S.C. Policalita S.R.L, care produce sub brandurile proprii Policalita şi Don Capano.

Fiecare magazin Zanfir din Brăila are 28 de angajaţi. 38 de angajaţi ai celor două magazine au fost preluaţi de la Carrefour.

Grupul de firme deţinut de familia Zanfir a raportat anul trecut o cifră de afaceri cu 30% mai mare faţă de anul anterior. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, în 2015, societatea Zanfir SNC Focşani a raportat un rulaj de 115,9 milioane de lei (25,7 milioane de euro).

Citeste continuarea pe  economica.net.

Recomandari