Simona, un caracter uriaş: refuză să ia bani din Fed Cup! La polul opus, o sportivă nu vrea să joace

0 64

Fed Cup şi-a dublat premiile în 2019, însă nu reprezintă o reţetă de succes pentru cele mai bune jucătoare din lume, care câştigă sume mult mai mari din turneele la care evoluează. Dacă unele sportive au refuzat să evolueze pentru ţara lor, există şi mari campioane, precum Simona Halep, care nu ia banii oferií de FR Tenis.

Fed Cup trece printr-o transformare, în dorinţa de a deveni din ce în ce mai atractivă. Anul acesta avem premii record, 7,5 milioane de dolari (faţă de 3,5 milioane de dolari cât au fost premiile în 2018). Premiile anunţate sunt însă pentru toate cele 16 participante, opt în Grupa Mondială şi opt în Grupa Mondială II. În consecinţă, reţeta financiară nu e una fantastică, judecând după ce bani se învârt în tenis la turneele de top.

Premii Fed Cup: Halep, un exemplu

Ca urmare a faptului că nu sunt atât de mulţi bani în joc, unele mari sportive aleg să boicoteze competiţia. Svitolina a refuzat să joace în 2019 pentru că este nemulțumită de rețeta financiară. Potrivit reprezentanţiilor Federaţiei, Svitolina a cerut o sumă prea mare pentru a-şi reprezenta tara, iar când a aflat că pretenţiile sale nu pot fi satisfăcute a refuzat participarea.

În ceea ce ne priveşte, România are un mare caracter în persoana Simonei Halep. La fiecare dispută de Fed Cup, jucătoarele primesc o sumă de bani din partea Federaţiei Române de Tenis, dar Simona a refuzat tot timpul şi a returnat banii. Marea noastră campioană luptă pentru ţară şi o interesează prea puţin aspectul financiar. De altfel, la începutul anului, ea a enumerat Fed Cup printre priorităţi, dorind să ajute cât mai mult.

Se anticipează că anii viitori premiile vor creşte în continuare. Forul internaţional are în vedere şi schimbarea formatului, de la trei întâlniri de-a lungul anului, în februarie, aprilie şi noiembrie, la un turneu de o săptămână, cu toate cele 16 echipe din grupele mondiale, într-un oraş de clasă mondială.

Recomandari