„Drumul istovitor” al Simonei Halep până în finală a primit premiul „Oscar” în urma unei anchete inedite, lansată de organizatorii Australian Open pe reţelele de socializare, înaintea decernării premiilor cu acelaşi nume ale Academiei Americane de Film.

La categoria tenis feminin, organizatorii AusOpen au nominalizat patru jucătoare:

A. Evoluţia ucrainencei Marta Kostiuk, în vârstă de 15 ani, cea mai tânără jucătoare calificată în turul al treilea al unui grand slam, în ultimii 20 de ani;

Citeste si:

B. Drumul istovitor al Simonei Halep până în finală;

C. Primul titlul de grand slam din cariera danezei Caroline Wozniacki;

D. Victoria jucătoarei din Taiwan Su-Wei Hsieh în faţa spaniolei Garbine Muguruza.

Fanii au ales-o pe Simona Halep pentru premiul Oscar al ediţiei din 2018 a AusOpen. Halep s-a accidentat la gleznă în turul I, apoi a disputat un meci de trei ore şi 45 de minute cu americanca Lauren Davis. În semifinale, Halep a jucat o altă partidă memorabilă, cu germana Angelique Kerber, în care a salvat două mingi de meci. În finală, românca a fost învinsă de Wozniacki, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Citește și:

La tenis masculin, „Oscarul” i-a revenit elveţianului Roger Feederer, care a câştigat al XX-lea trofeu de grand slam din carieră. El a fost ales şi la categoria „cel mai emoţionant moment al turneului”, pentru lacrimile vărsate după extraordinara performanţă realizată la vârsta de 36 de ani, anunță News.ro.