Și-a vândut apartamentul, a plecat din București și s-a mutat într-o dubă la Fetești. Omul care a renunțat la civilizație și trăiește în „garsoniera” pe roți! Motivul uimitor pentru care a decis asta:

0

Robinson Crusoe de Feteşti! Un bărbat de 57 de ani a decis să renunţe la civilizaţie, aşa că a vândut un apartament cu trei camere din Bucureşti, primit moştenire de la părinţi, apoi şi-a cumpărat o dubă. De atunci, maşina i-a devenit casă.

După ce şi-a înghesuit lucrurile în “garsoniera” cu patru roţi, Constantin Abas a început să călătorească prin ţară, în căutarea unui loc pe placul său, iar duba i-a fost şi dormitor, şi bucătărie, şi sufragerie.

FOTO: Adevărul

În urmă cu trei ani, bărbatul a găsit “curtea” prefectă, aşa că şi-a parcat duba, definitiv, în Feteşti (Ialomiţa), sub un pod rutier, lângă calea ferată. „Aşa am zis eu că e mai bine să trăiesc. Bucureştiul nu-mi mai plăcea fiindcă simţeam că mă sufocă. Aşa că am vândut apartamentul şi mi-am luat această maşină”, se mândreşte el.

FOTO: Adevărul

Duba a fost adaptată să corespundă tuturor nevoilor. Astfel, bărbatul a improvizat un pat, dulapuri pentru haine şi o masă, ba chiar a montat şi un aragaz de voiaj, cu butelie, pentru a găti. „După cum vedeţi, strâng apa de ploaie în nailoanele cu care am acoperit maşina. Apoi o pun în sticle şi mă spăl cu ea. Apă de băut cumpăr de la magazin, când mă duc la Feteşti”, explică Abas. Mai complicată e perioada iernii. „E frig şi tabla se răceşte. Dar mă învelesc cu mai multe pături, mai pun haine pe mine şi duc gerul fără probleme”, povesteşte el.

Ca să-şi omoare timpul, bucureşteanul care trăieşte într-o dubă citeşte sau realizează portrete de vedete. Dintr-un dosar ascuns sub pat, bărbatul ne arată creaţiile sale. Realizat în creion, Adrian Minune zâmbeşte larg de pe o coală de hârtie. Şi Cătălin Măruţă a fost imortalizat de Abas, într-un desen în culori.

FOTO: Adevărul

„Eu am fost de mic copil atras de artă, chiar dacă părinţii mei nu m-au lăsat să devin artist plastic. Acum am timp suficient pentru a face artă. Când las jos foile pe care desenez, mă apuc să citesc. Îmi place mul lectura”, încheie omul de sub pod.

Loading...

Comments
Loading...