SHOW COMUNISTOID GROTESC. O profesoară, despre lupta Gabrielei Firea cu BALENA ALBASTRĂ: Școala nu e troaca unor animale politice (FOTO)

0 57

Primăria Capitalei a lansat campania „Stop joc! E viaţa ta!” de conștientizare a pericolelor la care se supun copiii și adolescenții jucând ”Balena albastră”. Cu această ocazie, marți, primarul-general Gabriela Firea și ministrul de Interne, Carmen Dan, au participat la un eveniment la Școala Gimnazială 164 din București.

Cristina Tunegaru, o profesoară de la respectiva instituție de învățământ, s-a declarat revoltată de acțiunea celor două și a criticat în termen aspru folosirea copiilor pentru ca Firea și Carmen Dan să capete capital politic prin discursurile ținute. De critica dascălului nu a scăpat nici Cerebel ce le-a cântat elevilor câteva melodii ce conținea versuri nepotrivite vârstei acestora.

Mi-e rușine de colegii mei, profesorii de la Școala Gimnazială 164, că au participat cu slugărnicie la circul desfășurat de Gabriela Firea sub pretextul conștientizării pericolelor internetului. Au așteptat-o de la intrare, cuminți, au orchestrat întâmpinarea ei folosind copii mici pe care i-au îmbrăcat în haine populare. Cu flori în mâini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Îmbrăcați cu tricourile și purtând șepcile primăriei, copiii școlii devin marionete care arată supoșenia adulților.

Copiii și cadrele didactice sunt folosite ca niște punți de lansare politice pentru vedetele de la primărie. Și nimeni nu pare să se opună, să observe ridicolul unei asemenea situații care nu are în centru copiii și nevoile lor, ci pe doamna primar. Acțiunea petrecută în timpul orelor de curs – când elevii și profesorii sunt captivi în școală – nu are nicio legătură cu educația. Și nici versurile misogine, sexiste ale lui Cerebel care cântă despre „fetele care vor na-na” și „n-ai bani de femei”.

Discursurile patetice nu ajută elevii. Însă copiii sunt utilizați ca material propagandistic. Într-o școală !

Să nu uităm, dragi colegi, că școala nu e troaca unor animale politice !„, a scris profesoara pe Facebook.

Recomandari