Sfaturile lui Marian Godină: Cum să scapi doar cu avertisment când te oprește polițistul în trafic

0 45

Marian Godină a oferit sfaturi șoferilor despre cum să se poarte atunci când sunt opriți în trafic, dacă vor să scape cu un avertisment.

„Nu dă bine să faci pe prostul, iar asta sigur îl va deranja pe polițist. Așadar, o replică mai bună ar fi „știu de ce m-ați oprit?”. Aceasta merge la fix cu un zâmbet, indiferent de sex și de vârstă,” scrie polițistul în cartea sa, „Flash-uri din sens opus”.

„Evitați apelativul „șeful”. Mi se pare că denotă incultură și este o formă de lingușire care nu-și are rostul. Nici nu am cunoscut vreun coleg căruia să-i placă să i se spună așa, decât șefilor, dar ei sunt șefi,” este un alt sfat pe care îl oferă agentul șoferilor.

„Pentru că știu că un om nu își arată caracterul la prima întâlnire, ci la ultima. După ce completez procesul verbal, las nebifate căsuțele din dreptul avertismentului și amenzii, mă duc la șofer și îi spun: „Amenda este atâta. Ce obiecțiuni aveți de făcut?”. „Ce obiecțiuni să am?”- ar spune contravenientul. „Am greșit, asta e”. Atunci bifez căsuța avertisment” .

„De ce? Pentru că merită și văd că nu s-a prefăcut. Pentru că sunt foarte mulți care zâmbesc din prima, dar, după ce le spun că sunt amendați, își arată adevărata față și devin recalcitranți și mă fac să-mi pară rău că le-am dat avertisment,” explică polițistul, citat de digi24.ro.

Recomandari