IN SFARSIT! PRIMUL PAS A FOST FACUT!Transport ilegal de rășinoase, confiscat în Gura Humorului. Lovitura pentru mafia lemnului

0 66

Un transport de masă lemnoasă, oprit în trafic miercuri seară, pentru control, de un echipaj alcătuit din reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava și polițiști din cadrul IPJ Suceava, s-a dovedit a fi ilegal, deși avea întocmite documente de transport, scrie monitorulsv.ro

Ansamblul auto condus de I.C., din Moldova Sulița, care transporta material lemnos pe drumul public de pe raza orașului Gura Humorului, avea întocmite documente justificative, doar că, în urma verificării acestora, au apărut imediat suspiciuni că transportul era unul potențial ilegal, din cauza faptului ca ora plecării transportului, precum și ora generării codului online, erau din cursul dimineții (8:15).

În urma verificării amănunțite a materialului lemnos încărcat în ansamblul auto, s-a constatat că diametrele pieselor transportate difereau de cele menționate în documente de însoțire, motiv pentru care echipa de control a procedat la sancționarea conducătorului auto cu amenda de 5.000 de lei, iar cantitatea de 45,61 mc lemn rotund de rășinoase a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Tot miercuri, dar dimineaţă, la ora 06.45, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DN 17, în comuna Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat de 38 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport al materialului lemnos.

Autoutilitara a fost condusă la un punct de lucru din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, iar în urma inventarierii materialului lemnos specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 12,14 mc lemn de foc.

În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de circa 2.500 lei, a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Pojorâta.

Recomandari