Serban Nicolae: Cum sa faci puscarie pentru ca ai furat un apartament de 3 camere?!

0 80

Senatorul PSD Serban Nicolae a avut o noua iesire sideranta, luni seara, la Antena 3. El s-a aratat indignat ca Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la inchisoare doar pentru ca „a furat un apartament de trei camere la bloc”.

In cadrul unei emisiuni despre modificarile la Codurile penale, care au fost dur sanctionate de Comisia de la Venetia, Serban Nicolae a vorbit din nou despre „abuzurile” DNA si a tinut sa faca referire la condamnarile „abuzive” in dosarul Dan Voiculescu, pe care „au tinut neaparat sa-l bage la inchisoare”.

In acest context, Nicolae s-a aratat indignat ca Gheorghe Mencinicopschi, complicele lui Voiculescu a fost condamnat doar pentru ca „a furat un apartament a bloc”

„Coruptul de Mencinicopschi a furat un apartament de trei camere la bloc dupa o viata de profesor”, a spus ironic Serban Nicolae.

Mencinicopschi a fost eliberat conditionat in septembrie 2016.

Gheorghe Mencinicopschi a fost incarcerat in 8 august 2014, dupa condamnarea definitiva la opt ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Din aceasta pedeapsa, Mencinicopschi a executat 780 de zile, adica putin peste doi ani.

In cei doi ani de detentie petrecuti la Penitenciarul Jilava, familia lui Mencinicopschi a cerut eliberarea acestuia din inchisoare, pe motiv ca fostul director al ICA se confrunta cu probleme grave de sanatate. De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus si o cerere de gratiere, respinsa in februarie 2015 de presedintele Klaus Iohannis.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la inchisoare pentru ca, sustin judecatorii in motivarea deciziei, el a urmarit „cu orice pret” privatizarea ICA in favoarea firmei controlate de Dan Voiculescu, respectiv SC Grivco SA.

In dosarul ICA au mai fost condamnati definitiv, in 8 august 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, fostul director al ADS Corneliu Popa, la opt ani de inchisoarem si fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, la sapte ani de inchisoare.

In acest dosar, prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand, prin decizia definitiva din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.

Recomandari