Senatorul Rădulescu, despre Iohannis: Trebuie să consulte un medic, după care Constituția

0 55

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să consulte Constituţia înainte de a consulta Parlamentul.

El a adăugat că PSD este interesat de alegerile europarlamentare şi nu de “tot felul de referendumuri” pe care le propune şeful statului.

“N-am văzut declaraţia preşedintelui, noi avem alte preocupări în Parlamentul României, nu să ascultăm ce spune preşedintele României. Parlamentul îşi face treaba lui, parlamentarii îşi văd de agenda lor şi noi, ca partid, la fel avem o altă agendă decât a preşedintelui, pe noi ne preocupă acum organizarea alegerilor pentru europarlamentare. Ceea ce face domnul preşedinte e treaba dânsului, probabil că trebuie să meargă la teatru, la cinematograf şi în alte părţi. (…) Cred că trebuie să consulte un medic domnul preşedinte, asta e părerea mea personală, ca medic îi dau acest sfat, după care să consulte Constituţia şi după aia să mai consulte şi Parlamentul dacă vrea”, a spus Cătălin Rădulescu, la Parlament.

El a adăugat că şeful statului ar trebui să consulte Constituţia pe care “nu o respectă niciodată” şi “să lase ameninţările împotriva Guvernului sau Parlamentului″, pentru că, spune el, ″⁣chit că-l acoperă funcţia prezidenţială din Constituţie cu imunitate s-ar putea ca la un moment dat să nu o mai aibă”.

″Şi pe chestia asta, cu ameninţări la adresa Guvernului, cred că nu o să-i stea foarte bine la un anumit moment. Deci, nu este Guvernul nici cutiuţa dânsului de valori, nici anexa Preşedinţiei şi să lase astfel de ameninţări că nu sunt constituţionale în primul rând. Pe de altă parte, pe noi ne preocupă numai şi numai alegerile europarlamentare, nu ne interesează tot felul referendumuri sau tot felul de întrebări pe care le pune acest preşedinte”, a completat Rădulescu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va solicita Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai.

Recomandari