Senatorii au dat liber la arme de foc pentru toți românii. Ce se va întâmpla dacă legea va trece de Camera Deputaților

0 56

Românii peste 18 ani și care nu au fost condamnați la închisoare pe viață își pot cumpăra arme letale mult mai ușor. Un proiect de lege care modifică legea actuală a armelor și munițiilor a trecut foarte ușor de Senat, dar ultimul cuvânt îl au parlamentarii din Camera Deputaților. Amendamentele comisiei de apărare din Senat intenționau să înăsprească regimul armelor, dar în realitate s-a întâmplat exact invers.

Liberalii spun că raportul de la comisie era foarte diferit de ceea ce se așteptau ei, în condițiile în care legea trebuia să includă reguli mai stricte pentru deținerea de arme de foc. Surprinzător însă, rezultatul a fost contrar, relatează Digi24.

Până acum, persoanele care au fost condamnate la mai mult de un an de închisoare nu puteau deține arme periculoase. Dacă legea va fi adoptată, doar cine a fost condamnat la închisoare pe viață are interzis la astfel de arme.

Legea armelor și munițiilor prevede interdicții pentru unele persoane să dețină arme de autoapărare dacă exisită „motive imputabile lor’. În urma modificărilor adoptate miercuri, va fi necesară o decizie definitivă a instanței care să le interzică să dețină astfel de arme.

A picat și limita deținerii a maximum două arme de foc.

Recomandari