Semnal de alarmă: „Până acum în 2019, statul român s-a împrumutat cu peste 3.000 lei în fiecare secundă”

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia, miercuri, că până acum, în 2019, statul român s-a împrumutat cu 11.1 milioane de lei pe oră, adică peste 3.000 de lei în fiecare secundă.

„De ce e importantă această sumă şi în general această explozie a datoriei? Pentru că noi vom fi cei care o vom rambursa. Cu dobândă cu tot. Ieri statul s-a mai împrumutat cu 2 miliarde de euro. Deşi ministerul finanţelor anunţase că în tot anul 2019 se va împrumuta cu 4,25 miliarde de euro de pe pieţe externe, după împrumutul am depăşit semnificativ această sumă şi ajungem la 5 miliarde de euro. Dar nu e prima dată când guvernului nu-i ies calculele. Nici cu deficitul nu le iese mai bine. Pentru că e greu de înţeles ce înseamnă această cifră, să o comparăm cu munca unui român pe salariu minim”, a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, practic, statul se împrumută în fiecare oră cu echivalentul muncii a peste 800.000 de români care muncesc pe salariul minim.

„Dar dacă pe pieţele externe guvernul pare că nu mai are bani şi se îndatorează cât poate mai mult, în intern nu a părut deranjat de impactul pensiilor speciale pentru primari sau de noua lege a pensiilor pe care nu avem de unde să o plătim. De fapt, de ce nu? Nota de plată o lasă la noi. Datoriile acestea făcute de actuala guvernare au scadenţa în 2049. Bineînţeles că lor le convine să se lăfăie în cheltuieli, pentru că până în 2049 nu vor mai da ei socoteală de ceea ce fac acum. Numai în timp ce citeaţi acest mesaj, guvernul ne-a mai îndatorat cu 185 de mii de lei”, a precizat Năsui.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More