Şeful Inspecţiei Judiciare dă în judecată instituţia pe care o conduce: vrea diurnă pentru zilele de week-end

0 44

Şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, a deschis un proces instituţiei pe care o conduce – Inspecţia Judiciară (IJ) şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Miza? Banii. Netejoru cere în acţiunea sa să-i fie plătită diurna pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale în care a stat în Bucureşti şi nu s-a deplasat în Giurgiu, localitatea în care are domiciliul, relatează Ziare.com.

Mai exact, judecătorul cere instanţei ca prin hotărârea judecătorească pe care o vor pronunţa să oblige IJ şi CSM la două lucruri: recalcularea diurnei şi pentru zilele nelucrătoare în care nu se deplasează din Bucureşti la Giurgiu şi plata acesteia din 2015 până la stingerea acestor drepturi. Această sumă trebuie să fie actualizată cu indicele de inflaţie şi la care să se aplice dobânda legală penalizatoare, calculată de la data exigibilităţii fiecărei obligaţii lunare de plată şi până la data plăţii efective, scrie Netejoru, în cererea de chemare în judecată.

Concret, el solicită: „repararea prejudiciului creat prin neacordarea diurnei de care ar fi trebuit/trebuie să beneficieze”.

Interesant este că, deşi Netejoru ar trebui să fie un bun cunoscător al modului în care funcţionează sistemul, procesul a fost deschis greşit la Curtea de Apel Bucureşti, căci şeful IJ credea că este vorba de un „litigiu privind magistraţii”, iar instanţa a declinat cazul la Tribunalul Bucureşti – după ce a considerat cazul ca fiind de „litigii de muncă”.

Articolul integral poate fi citit aici.

Recomandari