Șefa DSP Gorj a fost demisă pentru nerespectarea legislației privind carantina

Ministerul Sănătății, Victor Costache, a dispus demiterea șefei Direcției de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov, pentru că nu a respectat procedurile legale de instituire a carantinei.

Raportări inexacte

Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ulterior, secretarul de stat Nelu Tătaru a anunțat că a fost numit un nou șef al Direcției de Sănătate Publică Gorj și a fost trimis Corpul de control al ministrului.

Primul caz de coronavirus în România a fost anunțat miercuri seara într-o comună din Gorj, fiind vorba de un tânăr de 25 de ani care a fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București. La testarea care i-a fost făcută astăzi, rezultatele au fost negative, o nouă testare urmând să i se facă mâine.

Tot în județul Gorj, echipajul unei ambulanțe a refuzat să transporte o echipă de epidemiologi la casa unui suspect de coronavirus.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More