Secretul clementinelor din supermarketuri. Ce sunt de fapt. Mai cumperi aceste fructe după ce citești: Ce sunt, de fapt, clementinele. Mai cumperi așa ceva acum

0 59

Clementinele nu sunt apreciate doar pentru savoarea lor, ci şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au puţine calorii, aproximativ 46 la 100 de grame de fruct.

Aceste fructe sunt ideale pentru dietă, deoarece două clementine au împreună cam 60 de calorii, ceea ce este foarte puțin. Conţin foarte multă vitamina C și reprezintăun mod ideal de imunizareîn sezonul rece. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere.

Aceste fructe nu conţin sâmburi, deci ele nu se pot înmulţi decât prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă, prin altoire, clementinele.

Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase.

Recomandari