Secretele unei căsnicii reuşite, dezvăluite de Michelle Obama: sfaturi de care fiecare cuplu ar trebui să ţină cont

0 30

Este fără îndoială una dintre cele mai faimoase femei din lume. Te uiţi la Michelle Obama şi vezi un simbol al puterii, bunătăţii şi strălucirii. În cei 8 ani în care s-a aflat la putere, din postura de primă-doamnă a SUA, Michelle Obama nu a pierdut oportunitatea de a-şi folosi vocea şi statutul pentru a împărtăşi pace, iubire şi înţelepciune.

Chiar dacă ea nu mai este în postura de primă-doamnă a SUA, Michelle nu încetează să reamintească tinerilor americani că puterea este în propriile lor mâini: „Vreau ca tinerii noştri să ştie că ei contează, că sunt apreciaţi. Deci, nu vă fie frică! Fiţi concentraţi! Fiţi determinaţi! Fiţi plini de speranţă! Să fiţi puternici! Înarmaţi-vă cu o educaţie bună! Apoi folosiţi-vă educaţia pentru a construi o ţară demnă de voi. Conduceţi prin puterea exemplului, cu speranţă, nu cu teamă!“, scrie thinkinghumanity.com

De asemenea, Michelle Obama a împărtăşit şi câteva secrete pentru o căsnicie reuşită, având la bază mariajul de aproape 25 de ani cu Barack Obama.

Sfaturi pentru o căsnicie reuşită de la Michelle Obama

1. Nu există nimic care să ameninţe siguranţa unei soţii decât gândul că există o altă femeie care concurează pentru atenţia şi afecţiunea soţului ei. Nimic nu este mai dureros. Nimic nu este mai lipsit de respect. Nimic nu e mai jignitor. Nimic nu este mai ostentativ şi degradant.

2. Căsătoria înfloreşte atunci când partenerii lucrează împreună ca o echipă; este mai important să se simtă învingători atunci când sunt împreună decât să ţină scorul. Reuşita unei căsnicii nu vine de la sine. Este un produs al muncii depuse de ambii parteneri.

3. Copiii sunt mereu cu ochii pe tine, în acest mod formându-şi opiniile asupra a ceea ce înseamnă dragostea, angajamentul şi căsnicia. Dă-le speranţă. Fa-i să privească cu încredere spre instituţia familiei.

4. Bărbaţi, motivul pentru care alte femei sunt atractive este acela că cineva are grijă de ele. Iarba este întotdeauna verde dacă este udată. În loc să te uiţi la iarba verde aflată de cealaltă parte a gardului, ai grijă de a ta şi oferă-i ce are nevoie constant. Orice bărbat poate admira o femeie frumoasă, dar este nevoie de un adevărat gentleman să-şi facă femeia de lângă el să se simtă admirată şi frumoasă.

5. O căsnicie de succes nu are nevoie de o casă mare, un soţ perfect, un milion de dolari sau o maşină scumpă. Poti avea toate acestea şi să fii nefericit. O familie de succes se basează pe onestitate, sprijin şi iubire dezinteresată mai presus de toate.

6. Persoanele din jurul tău îţi influenţează relaţia. Prietenii îţi pot construi sau dărâma căsnicia; alege-i cu înţelepciune.

7. Un soţ nu poate menţine o căsnicie reuşită de unul singur atunci când celălalt face opusul. Căsnicia funcţionează atunci când ambii parteneri lucrează împreună.

8. Nu-ţi trata soţul ca şi cum ti s-ar cuveni. Nu profita de blândeţea şi bunătatea lui. Nu confunda loialitatea soţului cu disperarea. Nu profita şi nu abuza de încrederea lui. Vei putea sfârşi prin a regreta pierderea persoanei care a însemnat totul pentru tine.

Recomandari