Sebastian Lazaroiu: Liderii PSD sunt născuți pentru tâlhărie, sunt niște recidiviști prin definiție. Nu sunt preocupați să câștige următoarele alegeri

Sebastian Lazaroiu trage o concluzie tragica asupra viitorului Romaniei. Acesta spune ca schimbarea legilor PSD sunt cu bataie lunga, acestia urmand a avea controlul asupra justitiei si implicit al banilor publici.

Redam mai jos cuvintele scrise de Sebastian Lazaroiu:

Liderii PSD nu sunt preocupați să câștige următoarele alegeri. Sondajele nu-i interesează prea mult. Tot ce vor e să profite de actuala majoritate. Asta înseamnă: 
1. Să-și rezolve problemele din trecut cu justiția (amnistie&grațiere).
2. Să-și facă plinul cât au acces la bani publici
3. Să controleze sistemul judiciar pe termen lung (refacerea rețelei Voicu).

Al treilea e de maximă importanță pentru ei și explic de ce.

După ce dau amnistie&grațiere, nu vă imaginați că se fac băieți cuminți. Ei sunt născuți pentru tâlhărie, sunt niște recidiviști prin definiție. Tunurile adevărate abia atunci se vor da. Dar controlând procurorii și judecătorii, n-o să-i întrebe nimeni de sănătate nici când vor ajunge în Opoziție.

Pentru asta e esențială secția de anchetare a magistraților, populată deja cu oameni loiali partidului.

Imaginați-vă puțin cum lucrează această secție. Ei și numai ei au dreptul să-i ancheteze pe procurori și pe judecători. Sunt un fel de dumnezei. Dacă, de pildă, unuia îi dă comandă Dragnea sau Ciordache – vezi că-l am pe judecătorul cutărică în complet și e pus pe rele, îți dau 100.000 de euro să-i deschizi un dosar( a fumat la birou), să-l sperii. Procurorul loial de la secția de magistrați face ce trebuie și se află că ar fi luat mită de la un politician. Cine îl anchetează? Păi, fiind procuror, un coleg de-al lui din secție. Nu DNA, nu Parchetul Militar, nu Parchetul General…

Chiar în Opoziție de-ar fi, să zicem că Ciordache vrea să intimideze un ministru. Vorbește cu procurorul loial de la secția de magistrați și-i spune – cere-i ăluia de la DNA să-i facă dosar ministrului, dacă nu vrea fă-i tu dosar ăluia de la DNA că a fluierat în biserică. E trafic de influență pe lângă un magistrat? Este, dar il anchetează colegul și nu mai este.

În fine, ați înțeles mecanismul. Funcționează pe bază de loialități politice și intangibilitate deplină, atât la Putere, cât și în Opoziție.

Așadar, ei nu vor să se eternizeze la guvernare, că guvernarea e obositoare, vor să dețină „adevărata putere”, să folosească sistemul judiciar ca pe o ghioagă de partid, cum era în vremurile Năstase-Stănoiu.

S-au prins și cei de la Comisia de la Veneția, și cei de la Comisia Europeană și de asta le cer să revină și să desființeze secția (ei ar vrea să o facă direcție, adică autonomă și de PG). Iordache a zis pe șleau – orice, dar nu asta.

Evident, nu e ceva implacabil. Actuala Opoziție poate să curețe putregaiul când va veni la guvernare. Dar prima și prima oară trebuie extrasă Mafia din CCR. Și asta renunțând la algoritmul politic generator de slugi.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More