Sebastian Burduja, atac la PSD: Singurii care trădează România sunteți voi, Proștilor.

0 63

PROȘTII CARE DAU FOC LA ȚARĂ

Știți vorba aia din bătrâni – “nu te pune cu prostul, ca are mintea odihnita”? Și mai este una: “prostul nu e prost destul pana nu e și fudul”.

Ce au făcut prostii? Au crescut cheltuielile sociale, adică pomenile, mizând pe faptul ca ne fraieresc iar la vot— cheltuielile sociale sunt undeva la 80% din veniturile fiscale. Suntem primii din UE…măcar la asta.

Ca sa susțină toate aceste costuri, adică pomeni electorale, nu au investit in infrastuctura sau in facilitați pentru mediul privat. Pentru ca sunt prosti. Prostii nu știu sa crească economia. Prostii știu doar sa împartă după modelul comunist, in care bogății ajung mai săraci, iar săracii ajung și mai săraci. Pentru ca…inflație, rate la banca la mari, investitori care pleacă (deci șomaj) etc.

Cum au acoperit cheltuielile? Reducând investițiile (erau mai jos ca in plină criza de acum câțiva ani) și împrumutându-se. Ei, pe spinarea noastră și a copiilor noștri.

Dar de la cine s-au împrumutat? De la bănci, de la fondurile de pensii și de la investitori străini, in general. Dar, cum ziceam, prostii sunt fuduli și au mintea odihnita. Pentru ca prin ordonanța de la finalul anului trecut au mitraliat TOCMAI sursele de bani (cu excepția BNR, cât timp rămâne independenta, dar despre asta mai vorbim).

Ce sa vezi? Acum nu le mai cumpara nimeni promisiunea ca vor returna banii, la nivelul de dobânzi (oricum mare pentru UE) la care vor ei sa se împrumute. Iar vor urla prostii: “Huooo multinaționalele, huooo fondurile de pensii, huoooo bancile! Acești nenorociți nu vor sa ne mai cumpere hârtiile! Trădează România!”

Dar singurii care trădează România sunteți voi, proștilor. Nimeni nu va cumpara hârtiile pentru ca, proștilor care ne conduceti, moneda pe care orice stat o tranzacționează se numește ÎNCREDERE. Încredere in economia românească, încredere in cei care conduc România, încredere in viitor. Încredere adică predictibilitate, bun simt, oameni pe care sa ii mai ducă și capul.

Ce urmează pentru voi, proștilor? Sfârșitul. Pentru ca neavând de unde sa luați bani va trebui sa tăiați din cheltuieli. Iar cum de la infrastuctura nu prea mai aveți ce lua (din zero nu poți lua nimic, proștilor), va trebui sa tăiați din salarii și locuri de la buget. Și atunci sa va vedem la vot, cu tot sistemul vostru bazat pe troc — iti dau, îmi dai. Când n-o sa le mai aveți ce sa le dați și o sa începeți sa le luați, cine va va mai vota, proștilor?

Desigur, mai exista și varianta ca nu sunteți așa de prosti și ca va pregătiți sa lasati guvernarea. Și sa ii lăsați pe alții sa ia nota de plata…cam cum a fost in 2015. Atunci noi am fi chiar mai prosti decât voi și ne-am merita soarta. Dar mai e o vorba: “daca ma păcălești o data e vina ta; daca ma păcălești de doua ori e vina mea”.

Ne vedem la vot, proștilor. O sa va dam fix ce meritați.

Recomandari