Se zguduie lumea! ADEVARUL despre SOȚIA LUI IISUS!

0 43

Fragmentul de papirus care a dat naștere unor controverse uriașe în legătură cu Iisus ar putea fi un fals.

Conform descrierii de pe Wikipedia, Evanghelia după soția lui Iisus este numele de cod dat unui mic fragment de papirus, scris de mână, datând din secolul al patrulea și care conține textul necunoscut anterior al unei povestiri apocrife din Noul Testament. Acest papirus conține cuvintele „Iisus le-a spus lor, soția mea”. Se presupunea până acum că acest papirus ar fi o traducere a unui text anterior original în limba greacă probabil de la sfârșitul secolului al doilea.

Se zguduie lumea! ADEVARUL despre SOȚIA LUI IISUS!

Papirusul a fost prezentat pentru prima oară de către profesoara Karen L. King la Congresul Internațional de Studii ale Limbii Coptice organizat în anul 2012 în Roma. La acea vreme, King era de părere că fragmentul de papirus conținea o traducere a unei evanghelii scrise în limba greacă în a doua jumătate a secolului al doilea. Acum, însă, situația s-a schimbat în mod dramatic.

În urma unor investigații amănunțite, Karen King a declarat că informațiile par a indica faptul că avem de-a face cu un fals. The Atlantic a efectuat de curând o investigație cu privire la documentul respectiv, iar posesorul acestuia ar fi un american numit Walter Fritz. La scurt timp după ce articolul de pe Atlantic a fost publicat, au ieșit la suprafață noi informații în legătură cu Fritz, care făceau referire la traficul de falsuri.

Citeste mai departe AICI

Recomandari