Se strânge LAȚUL: Un primar a hotărât TĂIEREA ajutoarelor sociale! Esti de acord?

0 37

Anual, peste jumătate din banii bugetului Consiliului Județean sunt alocați asistenței sociale, tot mai mulți edili fiind hotărâți să suspende plata ajutoarelor sociale către puturoșii patriei.

Conform Argeș Plus, zeci de oameni care primeau ajutor social au rămas fără aceşti bani pentru că nu s-au prezentat la muncă în folosul comunităţii. Este decizia primarului din comuna Bughea de Jos, judeţul Argeş.

Edilul spune că unii dintre beneficiari au plecat la cerşit, prin străinătate, iar alţii ignoră regulile pur şi simplu. Când au primit vestea că nu primesc nici un sprijin financiar, asistaţii social s-au supărat foc, însă nici prin cap nu le trece deocamdată să lucreze ceva.

Unii preferă să stea la poartă şi să mănânce seminţe, în loc să adune gunoaiele de prin comună.

15 familii dintr-un total de 147 care primeau ajutor social au fost tăiate de pe lista beneficiarilor.

Deşi e dură, cel puţin pentru unii asistaţi, decizia primarului are însă şi susţinători printre săteni.

Beneficiarii de ajutor social primesc de la stat 142 de lei de persoană şi pot ajunge până la 800 de lei pentru familiile numeroase. Pentru aceşti bani ar trebui să muncească cel mult 11 zile pe lună.

Primarul spune că, în următoarele luni, îi va tăia şi pe alţii de pe listă, dacă aceştia nu se prezintă la muncă în folosul comunităţii, așa cum prevede legea.

Recomandari