Se redeschide dosarul lui Dragnea cu deturnarea fondurilor europene!

0 65

Liviu Dragnea nu va avea o vara prea linistita pentru ca procurorii DNA cer redeschiderea dosarului de frauda cu fonduri europene unde printre parti este si presedintele PSD. Sedinta ar urma sa aiba loc la data de 26 septembrie 2018, cand judecatorii ICCJ vor decide daca-i vor redeschide dosarul lui Liviu Dragnea. Obiectul dosarului este ”confimare redeschidere urmarire penala”. Solicitarea procurorilor DNA a fost inregistrata in 3 iulie 2018, arata dcnews.ro.

Este un dosar al DNA despre care am aflat public in 13 noiembrie 2017, cand procurorii DNA au demarat urmarirea penala fata de liderul PSD. Liviu Dragnea este acuzat in acest dosar de constituirea unui grup infractional organizat, doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Este vorba despre dosarul constituit pe baza unei sesizari a OLAF.

”Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea, in mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice (nationale si europene), prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii” spuneau procurorii DNA in comunicatul de presa.

Informatiile DCNews sunt ca procurorul de caz a clasat dosarul, dar superiorul sau ierarhic a infirmat decizia de clasare si cere instantei redeschiderea dosarului.

Recomandari