Se răspândește COVID-19 prin scăldatul în piscină sau în mare? Experții din SUA au oferit răspunsul 

Se răspândește COVID-19 prin scăldatul în piscină sau în mare? Iată o întrebare pe care mulți și-o adresează într-o perioadă în care sezonul estival bate la ușă. Răspunsul, din fericire, este unul cât se poate de îmbucurător.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Se răspândește COVID-19 prin scăldatul în piscină sau în mare? Experții din SUA au oferit răspunsul

Potrivit experților în sănătate publică din Statele Unite ale Americii, noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine şi, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA,

”Nu există dovezi că boala COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, scrie The New York Post.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

O substanță prezentă în apa piscinelor are rolul de a elimina noul virus care face ravagii la nivel mondial. Astfel, clorul din apa din piscine se dovedește a fi fatal pentru noul coronavirus.

”Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a explicat Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Impactul aperi sărate asupra noului coronavirus

În ceea ce privește apa mărilor și a oceanelor, acolo unde în 2020 se așteaptă să ajungă milioane de turiști, oamenii de ştiinţă spun că și aici virusul este puţin probabil să se dezvolte. dată fiind cantitatea mare de sare.

De asemenea, lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, deşi apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puţin probabil ca acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine. ”Efectul de diluare este foarte puternic”, a adăugat aceasta.

Cât de sigur este statul la plajă

Pe de altă parte, statul la plajă aduce o serie de riscuri pentru oameni. Specialiștii avertizează că este posibil ca virusul să nu poată înota, dar poate supravieţui pe suprafeţele uscate.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Din această cauză, este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă să se asigure că au dezinfectat bine suprafața şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More