Se pregătește Rusia de război? Analiza Washington Post care arată adevăratele planuri ale gigantului de la Răsărit

0 14

Unele dintre inițiativele demarate în ultima vreme în Rusia pot da impresia că țara se pregătește de război, arată Washinton Post. În acest context, jurnaliștii de la publicația americană au întocmit o listă de semne care arată că rușii se pregătesc de luptă.

1. Adăposturi anti-bombe

Un anunț care a apărut într-un cartier din Moscova arată că cetățenii au fost rugați să facă chetă (8 dolari fiecare) pentru construirea unor adăposturi anti-bombe din cauza posibilelor atacuri venite din partea unor țări ostile

2. Raționalizarea hranei

Guvernatorul din St. Petersburg a aprobat o inițiativă prin care se asigură raționalizarea hranei la 300 de grame de pâine pentru 20 de zile pentru fiecare dintre cei 5 milioane de locuitori.

3. Politicieni iubitori de război

Parlamentarul ultranaționalist  Vladimir Zhirinovsky a afirmat că dacă candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, Hillary Clinton, ajunge președinte al SUA, asta înseamnă război.

4. Angajarea unei noi armate

Guvernul rus au adăugat noi amendamente unei legi care permite mărirea numărului de soldați prin angajarea rezerviștilor și veteranilor pe contracte plătite în șase luni.

5. Mișcările de rachete

Rusia a mutat rachete nucleare la Kalinigrad, o regiune aflată la granița cu țările baltice.

Recomandari