Se măreşte alocatia! Elevii care nu au absenţe la şcoală vor primi o alocaţie de 100 de euro

0 30

Dacă va fi adoptat un anumit proiect legislativ, familiile cu copii care nu absentează de la școală vor avea venituri mai mari în euro din alocatii. Proiectul de lege a fost inițiat de senatorul Ioan Agrigoroaei. Prin această inițiativă legislativă, parlamentarul doreşte să se mărească alocaţia copiilor, dar cu o condiție: doar copiii care nu vor avea deloc absenţe la şcoală vor putea beneficia de o alocaţie în valoare de 100 de euro.

În acel proiect de lege se precizează și faptul că banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sunt dați sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

„Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, afirma Ioan Agrigoroaei.

Senatorul este sigur că se vor găsi și banii necesari pentru a mări alocația copiilor: în primul rând să se recupereze banii găsiți de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro, băgate în panseluțe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani.

Recomandari