Se intampla in Romania. A salvat de la moarte o căţeluşă cu trei pui şi s-a ales cu dosar penal pentru furt

0 44

Un medic veterinar din municipiul Târgu Jiu a salvat de la moarte o căţeluşă cu trei pui, care erau în pericol din cauza gerului, însă s-a ales cu dosar penal.

Mai mulţi iubitori de animale l-au sesizat pe medicului veterinar Costin Bărbat cu privire la o căţeluşă care fătase şi stătea în frig cu cei trei pui la adăpostul canin al Primăriei Târgu Cărbuneşti.
Costin Bărbat a solicitat reprezentanţilor padocului să-i dea în grijă animalele şi a iniţiat chiar procedurile de adopţie a patrupedelor. El a mers să preia căţeluşa cu cei trei pui, dar a găsit padocul închis, pentru că medicul veterinar al padocului tocmai ce plecase de doar câteva minute. Pentru că animalele sufereau în frig, Costin Bărbat a sărit gardul şi a luat animalele. La puţin timp, acesta s-a trezit cu o plângere penală pe numele său pentru infracţiunea de furt.
„Am luat legătura cu medicul veterinar de acolo şi l-am rugat să mă aştepte că vin de la Târgu Jiu. Am ajuns acolo şi m-am întâlnit cu doamna de la Pro Animals  care mi-a zis că domnul doctor plecase cu vreo două minute mai devreme, deci nu mai pot adopta căţeluşa. I-am spus că iau căţeaua, pentru că viaţa puilor era în pericol. După ce am ajuns la cabinet am fost sunat de poliţia din Cărbuneşti să mă prezint cu căţeluşa şi cu puiuţii la sediul dânşilor, pentru a da nişte declaraţii. Momentan, sunt anchetat pentru furt şi m-am ales cu dosar penal”,
a spus medicul Costin Bărbat.

Căţeluşa împreună cu puii au rămas în îngrijire la cabinetul medicului veterinar.

Reclamat penal de o asociaţie de protecţie a animalelor

Plângerea a fost depusă de o asociaţie de protecţie a animalelor, care monitorizează padocul. „Doamna care e reprezentanta asociaţiei, gândind că va fi trasă la răspundere de primărie, ca l-ar fi ajutat pe respectivul să ia câinele din adăpost, pur şi simplu a depus această plângere. Mi se părea normal şi legal ca veterinarul care a venit să adopte câinele să aştepte 5-10 minute, deoarece am informaţii că medicul îl aşteptase şi urma să se întoarcă; exista o procedură de adopţie. Nu e singurul câine cu pui. Sunt multe alte căţele acolo”, a declarat Carmena Şerbănoiu, preşedinta Asociaţiei Pro Animals Gorj.
Recomandari