Se dau bani pentru tinerii olimpici. Guvernul oferă granturi de până la 5.000 euro pe an. Care sunt CONDIȚIILE

0 40

Statul român vrea să întindă o mână de ajutor olimpicilor pentru a-i determina să nu mai plece în străinătate după terminarea studiilor.

Ministrul Cercetării, Șerban Valeca, a propus acordarea unor granturi în valoare de 3.500 de euro olimpicilor români și încă 5.000 de euro pentru cei care fac echipe de cercetare.

Nu totul este atât de simplu, olimpicii trebuie să îndeplinescă și anumite condiții în acest sens.

Trebuie să învețe la o universitate românească și să lucreze cel puțin 10 ani într-o unitate de cercetare și inovare din țară.

Acest lucru vine ca un răspuns după ce Academia Română a propus ca absolvenții care au beneficiat de studii superioare la buget să muncească în țară o perioadă egală cu anii de studiu.

„In vederea cresterii competitivitatii in invatamantul superior si stabilirea tinerilor dotati in tara si totodata pentru intinerirea fortei de munca in societatea romaneasca, am venit cu o nota si apoi o sa venim cu reglementarea referitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii romani care au obtinut locul I, II, III la olimpiadele internationale si nationale”, a declarat Valeca, potrivit News.

Recomandari