Se dă startul repartizării locuinţelor ANL. Zeci de apartamente au fost scoase la bătaie! Cine poate beneficia

0 47

În municipiul Tulcea, Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL) a finalizat 60 de apartamente. Conform preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, acestea vor fi repartizate luna viitoare noilor locatari.

Horia Teodorescu şi-a exprimat dorinţa ca o parte din cele 60 de unităţi de locuit să rămână rezervă pentru medicii care ar putea fi atraşi în Tulcea.

„Vrem ca 10 apartamente să rămână rezervă pentru medicii pe care-i vom atrage. CJ rezervă şi el din fondul propriu trei unităţi de locuit, astfel încât să avem o rezervă minimală şi să mai atragem medici în judeţ”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

ANL a recepţionat, în luna noiembrie a anului trecut, două scări de bloc cu 14 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere şi şase apartamente cu trei camere. Cele două imobile, a căror construcţie s-a încheiat în august 2017, au fost realizate cu scopul de a atrage medici în judeţul Tulcea, în condiţiile unui deficit major de specialişti semnalat în repetate rânduri, de peste zece ani, de autorităţile judeţului.

Apartamentele nu au putut fi repartizate din cauza legislaţiei care prevedea, până anul trecut, că de locuinţele ANL nu pot beneficia decât tinerii cu vârste mai mici de 35 de ani, niciunul dintre specialiştii SJU neîndeplinind acest criteriu.

Conducerea CJ Tulcea a făcut demersuri pe lângă autorităţile naţionale pentru modificarea legislaţiei, astfel încât, în momentul de faţă, şi specialiştii din domeniul sănătăţii cu vârste de peste 35 de ani pot avea acces la unităţile ANL.

Recomandari