Se confirma, Statele Unite i-au anulat viza lui Liviu Dragnea: „Lobby-ul israelian a functionat pana la un punct”

Jurnalistul Dan Tapalaga confirma informatiile vehiculate in spatiul public de mai multi analisti, conform carora Statele Unite ale Americii i-au anulat viza lui Liviu Dragnea. Tapalaga a fost invitat deseori la evenimente organizate de Ambasada SUA.

„Toate informatiile obtinute de G4Media.ro confirma in acest moment ca liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost anulata viza de Statele Unite. Planurile sale de a forta o noua vizita la Washington, gandita pentru a vinde apoi in tara imaginea de pro-american acceptat la Washington, s-au ruinat. Lobby-ul israelian a functionat pana la un punct.

Anularea vizei reprezinta fara indoiala un mesaj politic fara echivoc: Statele Unite nu-l mai considera pe liderul PSD partener de dialog dupa a doua condamnare incasata in iunie 2018 (dosarul angajarilor fictive, prima instanta) si dupa tot ce a facut liderul PSD pentru a scapa de o sentinta definitiva. Din acest moment, s-a incheiat si cu pro-americanismul de parada al liderului PSD. De a doua zi, pe cand premierul Viorica Dancila se afla inca la Washington, a pus in discutie relatia cu Statele Unite”, scrie Tapalaga pe g4media.ro.

Expertul in probleme de securitate Iulian Fota a dezvaluit, recent, ca in mediile inalte din Bucuresti s-ar fi aflat ca lui Liviu Dragnea i s-ar fi ridicat viza pentru Statele Unite ale Americii.

Iulian Fota a spus la Digi24 ca anuntul privind mutarea ambasadei romane de la Tel Aviv la Ierusalim este un gest disperat al lui Liviu Dragnea de a castiga bunavointa Statelor Unite pentru campania electorala care urmeaza.

„Ganditi-va ca domnul Dragnea este intr-o situatie disperata. El nu are viza de Statele Unite. Sunt voci foarte importante, grele care spun si poate ca aici si noi ne-am putea lamuri in zilele urmatoare, ca domnului Liviu Dragnea i s-a ridicat viza de Statele Unite. Asta mi se pare un lucru foarte interesant. Mai ales ca avem o antiteza intre acea fotografie faimoasa in care domnul Dragnea dadea mana cu domnul Trump si apoi aceasta chestiune cu ridicarea vizei de catre Statele Unite.

Asta iti arata o schimbare la 180 de grade si ca gest disperat, dar disperarea a dus la costuri pentru Romania de castigare a unei relatii cu SUA pentru a contrabalansa izolarea asta internationala in care PSD se afla pe linia cu UE si Bruxellesul, inclusiv cu Partidul Socialist. In perspectiva celor doua campanii care vin a facut gestul acesta. Uitati-va care este miza. S-a incercat o schema de-asta romaneasca, ca la Teleorman. A crezut ca asa cum rezolvi lucrurile la Teleorman le rezolvi si in politica internationala. O sa ne coste pe toti,” a spus fostul consilier prezidential pentru securitate nationala Iulian Fota la Digi24.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More