Se angajeaza 2200 de soldati pentru Armata Romana. Unde sunt posturile si cand se organizeaza concursul

0 22

Ministerul Apărării Naționale organizează, până la data de 18 august, o campanie de recrutare a peste 2200 de soldați și gradați rezerviști voluntari.

Potrivit unui comunicat al MApN, cele mai multe locuri disponibile sunt în județele Vrancea – 402 de posturi, Bistriţa Năsăud- 392 de posturi, Vaslui – 265 de posturi și Constanţa – 247 de posturi.

În București sunt oferite pentru recrutare 164 de posturi.

Potrivit unui ordin al ministrului Apărării Naționale, posturile pot fi ocupate doar de persoane care au domiciliul stabil în județele respective.

Rezerviştii voluntari vor fi renumeraţi cu solda corespunzătoare gradului şi funcţiei deţinute atunci când sunt convocaţi la procesul de instruire sau misiuni interne/externe şi vor primi un procent de 10% din aceste venituri atunci când nu sunt convocaţi la asemenea activităţi.

Soldații și gradații rezerviști voluntari nu sunt considerați personal militar în activitate dar au obligația să se prezinte la 15 zile de instruire militară păe an. După semnarea contractului, rezerviştii voluntari îşi vor desfăşura activităţile militare în unităţile în care au fost repartizaţi, respectiv 15 zile anual – conform art. 22 din Legea nr. 270 / 2015, în condiţiile şi la standardele prevăzute pentru personalul militar în activitate.

Recomandari